8 Kasım 2014 Cumartesi

Hamilelikte Kesin Alınması Gerekenler - 1

Bir erkek olarak genelde beylere tavsiye vermek daha kolay sanırım. Bu nedenle bir sürü yerdeki tavsiyelerdense hemcinslerime bir kaç naçizane tüyo vereyim. Eşiniz hamileyken almanız gerekenler şu şekilde:  

1 - Bilgisayar ayaklığı
2 - Rahat terlikler
3 - Çatlak kremleri  

Bunları henüz hamileyken almalı ve karınıza kullandırmalısınız. 
1 - Bilgisyarı kucağında taşımasındansa sehpayla rahat uzanarak kullanması daha iyidir. 
2 - Rahat terlikler alınki durup durup ayaklarım şişti, uff puff demek aklına gelmesin. Terlik alternatifi SKECHERS'ın ultra hafif esnek spor ayakkabıları. Terlik gibiler ve başarılılar.
3 - Çatlak kremini alın ve sürdürün. Kısa google araştırması nedenini açıklar beyler.  :)
Porco

Eşimin alınması gerekliler listesine katılıyorum. Özellikle hamilelik yaz aylarına denk geliyor ve masa başı çalışıyor iseniz ayaklar ister istemez şiştiğinden resmi kıyafet zorunluluğu da yoksa skechers'ın üstteki modeli gerçekten çok rahat. İşe yürüyerek gittiğim için özellikle tavsiye ederim.

Havalar iyice ısındığında ise birkenstock veya crocs terlikler de evde veya yürürken sizi rahat ettirebilecek diğer markalar olabilir. Kışlık modelleri de kış hamileleri için önerilir.
crocs terlik ile ilgili görsel sonucu                      birkenstock terlik ile ilgili görsel sonucu              
 
Doktorunuzun da muhtemelen önereceği şekilde folik asit de hamileliğin ilk 3 ayında kesin alınması gerekenler arasında. Hergün düzenli kullanımı bebek gelişiminde önemli rol oynadığından atlanmaması gereken bir vitamin. Bunlar dışında doktorunuz demir hapı gibi farklı vitaminler de kullandırtabilir. Bu arada hipertiroid geçmişim olduğu için düzenli T3 T4 TSH hormon kontrollerini yaptırdım. Tiroid hormonlarının olması gereken seviyelerde olması da bebeğin beyin gelişimi açısından önem taşımakta, bu sebepten atlanmaması gerekli.
                                      
                                                      folidoce ile ilgili görsel sonucu

Hamileliğimin ilk 3 ayını dikkatli davranarak sıkıntısız atlattığımdan sonraki günlerde hamile yogasına başladım. Çalışan hamile arkadaşlara tavsiye ederim zira yoğun iş stresi ve hamilelik duygusallığına birebir:) Hamilelik yogası eğitimi almış hocalardan alınması gerektiğini de atlamamak lazım. İzmirde yaşıyorsanız Esra Karadayılmaz birebir verdiği hamilelik yogası dersleri ile hem hoca hem çok güzel bir arkadaş oluyor size çok çok çok tavsiye ederim.

4.aydan itibaren gelen enerji ile yakın mesafe seyahatlere geri dönerek çeşme, bodrum (anneler günüydü-ilk hareketini burada hissettik), istanbul gezilerini yaptık fakat 5.ay sonlarına doğru ısınan hava, güneşte kalma ve iş yoğunluğu gibi faktörler de eklendiğinden yaşadığım sıkıntı sonucu doktor bir hafta kalkmadan yatmam gerektiğini söyledi. Bu aşama duygusal olarak beni ve etrafımdakileri epeyce sarstı, dönüm noktası oldu çünkü o ana kadar herşey çok rahat sıkıntısız gidiyordu. Bu dönem ile hareketlerimi kısıtlamam gerekti. İşyerim ile de anlaşarak evden çalışmaya devam ettim. İş yoğunluğum sebebi ile sürekli bilgisayar başında olmam ve bunu yatarak yapmam gerektiğinden bilgisayar sehpası benim için hayat kurtarıcı oldu. Yatmak zorında olmasanız da bilgisayar kullanmanız gerekiyorsa mutlaka kullanın. D&R'larda bulabilirsiniz.

Eşim çatlak kremi demiş imalı bir şekilde anlamadım ama :) kimilerine göre kullanılsa da oluyor kimine göre düzenli kullanılırsa hiçbir çatlak olmuyor ama bence olay biraz vücut yapısına bağlı. Çok düzenli olmasa da 100ml LIERAC çatlak kremini hamilelik sonuna kadar göbek bölgesine sürerek bitirdim. Hiç çatlağım olmadı ama dediğim gibi sadece bu kremin etkisi midir bilmiyorum. Bu kremin yanısıra banyoda lavantalı vücut yağı (kokusunu seviyorsanız rahatlatıcı bir etkisi de oluyor) ve her banyo sonrası vücut losyonu da kullandım, ayrıca genetik faktör etkili dersek- annemin de iki doğumundan da sonra çatlağı olmamış- hepsinin etkisi olabilir. Ama siz yine de elinizden geleni yapın çatlak önleyici kreminizi de kullanın.

                                           lierac çatlak kremi fiyatı ile ilgili görsel sonucu
Banu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder